sunnuntai 13. marraskuuta 2022

SM-liiga 2022-2023 jatkuu

SM-liigassa pelataan tänään 6 ottelua eli täysi kierros.


HSL Areena HSK-VammSK 2-6

Jyväskylä JyS-TuTS 5.5-2.5

Raahe RaahLi-HSC 4-4

Tampere TammerSh-EtVaS 5.5-2.5

Espoo MatSK-Gambiitti 6-2

Joensuu JoeSK-SalSK 1.5-6,5

Raahessa on siis vieraana HSC eli Helsinki Street Chess. Raahen ottelun tulokset ovat selvillä.  Ne voidaan nyt julkaista, kun liiton tulospalvelusivusto on lähes päivitetty. Jyväskylän tulokset tulivat  viimein. Ehkä siellä ottelu oli alkanut muita myöhemmin. Myöhästetyllä tulospalvelulla pyritään palvelemaan joukkueita ja pelaajia tasapuolisemmin. 

Tietenkin shakin penkkiurheilijat saattavat olla viiveistä hieman näreissään. Menettely aiotaan pitää tällaisena kauden loppuun asti, onhan niitä kahden ottelun viikonloppuja tiedossa ensi vuoden puolella useampia.

Ottelu RaahLi - HSC               4-4

Sammalvuo Tapani       - Agopov Mikael         ½-½
Huovinen Jere         - Sulskis Sarunas        0-1
Wallin Aleksi         - Nyysti Sampsa         0-1
Pitkäaho Aki         - Mäki-Uuro Miikka       ½-½
Pitkäaho Arto         - Mansner Harry         1-0
Hart Alexander        - Puuska Heini         1-0
Peltomaa Jukka        - Henriksson Svante       ½-½
Sarkkinen Heikki       - Papula Niko          ½-½

Päivän tulokset ovat linkissä http://www.shakki.net/sksl/jsm22/tulos-2022-11-12.html

Liiton foorumissa on paljon keskusteltu JSM:n tulospalvelusta. Kerron tässä lyhyesti, miten tulospalvelu käytännössä tapahtuu.

Tulospalvelun kulku normaalisti on sellainen, että tulospalvelija, yleensä ottelun tuomari, täyttää pelien alkamisen jälkeen liiton sivulla olevan tulosilmoituslomakkeen. (Sarjatason, joukkueet ja pelaajat sekä ilmoittajan tiedot) 

Kun pelejä päättyy, kirjatataan lomakkeeseen tulokset. Kun ottelun viimeinen peli on päättynyt ja kirjattu lomakkeeseen, lomake lähetetään liiton tulospalveluun. Siinä on kaksi vaihetta: Jatka-painallus, jonka jälkeen ilmoituksen voi tarkistaa ja Lähetä-painallus, jolloin tiedot menevät tulospalveluun ja LOMAKE tyhjenee.

Kun halutaan palvella yleisöä, lähetetään lomake liiton tulospalveluun heti tapahtuman alussa ja aina, kun joku peli päättyy. Kannattaa huomata, että LOMAKE tyhjenee joka kerta, kun tehdään Lähetä-painallus. Toisin sanoen tulospalvelijan pitää täyttää lomake uudelleen AINA Lähetä-painalluksen jälkeen. Se ei onnistu heti suoraan, vaan lähetetty lomake pitää ensin sulkea ja avata sitten uudelleen.  Jos sulkemista ei hoksaa tehdä joka välissä, välilehtiä on selaimessa avoimena ennen pitkää aika monta.

Lomakkeen täyttö on erittäin helppoa. Klikataan vaan hiirellä oikeasta kohdasta. Mutta koska lomakkeen täyttö on helppoa, on helppo tehdä myös virheitä. Eli tulospalvelijan tulee olla koko ajan virkeänä. 

Kun salissa on menossa 6 SM-liigaottelua ja 4 III-divariottelua, on tulospalvelun hoitaminen yleisöystävällisesti sanotaanko haasteellista vaikka paikalla on kolme tuomaria. Tämä on tilanne Shakkiareenalla JSM:n päätösviikonloppuna  (su 2.4.2023).

 

Ei kommentteja: