sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Tapanin turnaus - tulokset

Perinteinen Tapanin turnaus pelattiin Raahessa. Heikki Sarkkinen oli järjestänyt pelipaikalle kahvia ja keksejä, joten tarjoilu pelasi itsepalveluperiaatteella. Turnaukseen osallistui 11 pelaajaa ja ilmaantuihan Brahenkatu kakkoseen kolme katsojaakin. Turnauksen tunnelma oli iloinen. Ilmeisesti kukaan ei ollut jäänyt jouluaattona  lahjattomaksi.

Turnaus oli tasoltaan korkea, jos tutkaillaan osallistujien rankinglukuja. Pikapelirankingien keskiarvo oli 2020, tosin pelottomien Lauri Aapolan ja Heikki Sarkkisen rankingluku on korvattu normaalishakin luvulla.  (Tavallisesti pikashakin luku on korkeampi kuin normaalishakin luku.)

Voiton vei ennakkosuosikki (2. korkein pikapelin rankingluku eli 2221) Anssi Takalo-Eskola miinuksena vain yksi tasapeli toista ennakkosuosikkia (pikapelin rankingluku on 2256) Tommi Verkasaloa vastaan. Myös Tommi pelasi 10 peliä ilman tappiota.

Tulokset:
1) Takalo-Eskola Anssi, RaahLi 9,5/10 p 2) Verkasalo Tommi, Velhot 9 p  3-4) Pitkäaho Aki, RaahLi ja Lauronen Tapio, VammSk 7 p 5) Valli Frans, OSS 5 p  6) Sarkkinen Heikki, RaahLi 4,5 p 7-8) Peltomaa Jukka, RaahLi ja Rantanen Riku, Shlaakso 3,5 p 9) Lauronen Jouko, Shlaakso 3 p 10) Aapola Lauri, RaahLi 2 p  11) Lauronen Teemu, Shlaakso 1 p.

T. JL

Ei kommentteja: