tiistai 19. maaliskuuta 2013

JSM kausi 2012-2013

Seurajoukkueiden SM-kilpailu on päättynyt. Mestaruus meni Porvooseen Shakkivelhoille. Oulun Shakkiseura säilytti paikkansa SM-liigassa sijaluvun ollessa 9. Ykkösdivisioonaan matkasivat Matinkylän Shakkikerhon kakkosjoukkue ja perinteikäs Helsingin Shakkiklubi. Tilalle nousivat Turun Työväen Shakkikerho ja helsinkiläinen Garde.

Pohjoisen joukkueista Raahen Linnoitus nousi ykkösdivisioonaan, mutta Vaasan Shakkiseura putosi kakkoseen. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitkä joukkueet ovat mukana kakkosdivisioonan pohjoislohkossa.

Perinteisesti pohjoislohkon joukkueita ovat olleet Kokkolan Shakkikerho, Oulun Shakkiseuran 2. joukkue, Seinäjoen Shakkikerho, Shakkilaakso ja Vaasan Shakkiseura. Onko lohkon 6. joukkue Kankaanpään Shakkikerho, Kuopion Shakin Ystävät vai Päivölän Shakkisiirtelijät? Onko olemassa muitakin vaihtoehtoja?

Tässä onkin JSM-toimikunnalla mietittävää. Lohkossa pelataan todennäköisesti useita otteluita yhtenä viikonloppuna. Silloin lienee Seinäjoki sopivin paikkakunta. Jos voidaan pelata ennakkoon esimerkiksi ottelut OSS 2 - Shlaakso, KokkSk - VSS ja SeinSk - KankSk/KSY/Pässi/joku muu, voitaisiin yhteisviikonlopusta selvitä neljällä ottelulla/joukkue ja saada peliajat vastaamaan suunnilleen FIDEn määräyksiä. Toivotaan hyviä päätöksiä.

1 kommentti:

Niki P kirjoitti...

TammerSh 3 putosi kakkosdivariin ja nelonen säilyi siellä. Kätevämpää olisi varmaan laittaa toinen niistä pohjoislohkoon? Tamperehan on myös Valkeakoskea pohjoisempana, joten meitä sinne kaiken järjen mukaan ei pitäisi laittaa. Saapa nähdä.