lauantai 2. huhtikuuta 2011

Nybäck EM-turnauksessa

EM-turnauksessa on viimeinen kierros menossa. Alla asema pelistä Nybäck - Mastrovasilis mustan siirron 28. .. Ba8 jälkeen. Tomi voitti pelin 38. siirron jälkeen, mutta eikö siirto 29. Rd7 olisi lopettanut pelin välittömästi.


Toivon, että viisaammat laittavat kommentteja.

Toki mustan siirto 29. ..c3 ja pieni materiaalin uhraus olisi saattanut jatkaa peliä pidemmälle kuin 38 siirtoa.

Viisaammilta ei ole tullut kommentteja, joten todetaan, että mustan siirto 29. .. c3 olisi ollut vahva. Daamishakki 30. Qb3+ saisi vastauksen Nd5 ja nyt valkealla ei olekaan isoa etua. Daamien vaihdon jälkeen olisi mustan c-sotilas vaarallinen, joten olisi melkein pakko pelata 31. Qc2. Nyt musta voisi vaihtaa c1-ruutua vahtivan lähetin ratsuunsa ja saisi aikaa puolustuksensa ja samalla hyökkäyksensä uudelleen organisointiin.

Niinpä Tomin siirto 29. Qe5 on ollut paljon parempi kuin ehdotettu Rd7.

Hieno peli Tomi Nybäckiltä!

Tomin lopullinen sijoitus ei ole tiedossa, mutta kyllä se on aika lähellä alkurankingin sijaa 41. Tulos on siis 7/11, mutta sijaluku on vielä arvoitus. Joka tapauksessa ainakin kohtuullinen tulos Tomilta, vaikka itsellensä varmasti pettymys.

PS. Laitetaan oma kommentti heti Post Scriptumina.  Luulen, että Tomi oli laskenut mattisommitelmansa valmiiksi tehdessään siirron 29. Qe5.
Niinpä voi hyvinkin olla, että Tomi on ollut viisaampi laudalla kuin takapiru netissä. Kuten yllä korjatussa tekstissä todetaan, takapiru toteaa olevansa pelkästään patseri, koska ehdotetulla siirrolla olisi pelin voinut jopa hävitä ;-)

Peli saattaa löytyä  tästä linkistä.

1 kommentti:

Paavo kirjoitti...

Tomin sijaluku on 51, jos oikein ymmärrän crosstablea.

Eloluku putosi vähän, mutta kohtuullinen turnaus Tomilta Euroopan huippujen kanssa.

Tulos 7/11 oli varmaan vähemmän kuin odotettiin, mutta ei ole tarvetta säkkiin pukeutua!!!
Hyvin edustit Suomea!

Näin sanoo Paavo